Tips Nyt  2 


Udsendt pr. mail
16.03.2014


Et godt tips - hvis du altså ikke vidste det i forvejen

Toilet og kalk i cisternen.

Flere har oplevet problemer med et løbende toilet - og nogle har sågar nyligt oplevet, at et stoppet (tilkalket) overløb i cisternen har medført vandskade hos underboen.

Da cisternen sidder indbygget i væggen i dit badeværelse mod din teknikskakt - og da du som ejer har den fulde vedligeholdelsespligt af installationerne i din lejlighed - får du hermed lidt tips til at afhjælpe det alm. bøvl forårsaget af vores hårde kolde vand og en dermed kraftig tilkalkning af kolde vandrør mm..

Du kan vælge at "gøre-det-selv" eller at tilkalde en vvs-service for udbedring.
(Husk at vores ejendoms-service står kun til alm. rådighed for vores fælles installationer.)

Vælger du selv at sørge for regelmæssigt eftersyn og vedlighold,
så prøv at gøre således :
 

Du skal først have forpladen af - det gøres ved at skubbe den opad og trække den lidt ud foroven. Så kan du løfte den forsigtigt af ved at skubbe den nedad.

Din forplade kan se anderledes ud end denne - men den fjernes på samme måde.


Du skal nu fjerne den grå plade -
skru de 2 skruer ud - 1 i hver side. Og fjern det lille grå tværstykke, der hænger mellem den hvide og den grønne pind.

Tag den hvide plade bagved ud. Den har 2 fingertabs foroven - tryk dem ned og klap pladen ned - og træk den fri.


Nu har du fået åbnet helt ind til selve cisternen - og du kan se svømmeren og lukkeventilen helt ovre til højre. Hvis den ikke lukker helt, så motioner den lidt ved at løfte den lidt op og ned, så den kan bevæge sig frit sammen med vandstanden i cisternen.

Det ekstra vand i cisterne skal gerne løbe ud gennem overløbet og ned i toiletkummen. Sker dette ikke, skal du fjerne hele stykket med den hvide og den grønne pind.


Nu skal du have fat i den hvide top - det er overløbsstudsen. Hvis den er helt stoppet grundet tilkalkning, skal du få løsnet alt det, der har sat sig fast omkring toppen af røret.

Som regel kan belægningerne fjernes med fingrene - sørg dog for at skylle cisterne godt ud bagefter, så det ikke sætter sig i klemme nede i bunden, så toilettet vil løbe konstant.


Husk undervejs at gemme skruer og udtagne dele - og at sætte dem på plads i modsat rækkefølge.

Et tips kan være at smide en afkalkningstablet ned i cisternen en gang imellem - og lade den virke natten over. Pas på med for kraftige afsyringsmidler, da de kan skade diverse tætningsringe mm.

En vvs-mand kan også sørge for en hel udskiftning af svømmerhus, ventil og overløbsrør - men det er jo helt op til dig.